VVV rekent na verlenging af met Willem II en gaat naar volgende ronde play-offs

© Pro Shots -Toin Damen

Tilburg -

VVV kwam zaterdagavond opnieuw snel op een 2-0 achterstand tegen Willem II, maar sleepte er dankzij weer een doelpunt van Nick Venema een verlenging uit. Daarin zorgde Özcan Yasar er met een later treffer voor dat de Venlose stunt compleet was: 2-2.

Qasim Hakim

Willem II had niet lang nodig om op voorsprong te komen in het eigen stadion. Elton Kabangu kopte na zeven minuten de 1-0 binnen. Het werd nog veel erger voor VVV, want Levi Smans moest na een kwartier spelen het veld verlaten met een hoofblessure, en halverwege de eerste helft zorgde Jesse Bosch met een door Sem Dirks van richting veranderd schot voor de 2-0.

Kabangu had na een dik half uur de 3-0 op zijn schoen liggen, maar gleed de bal voor een leeg doel over. Aan de andere kant schoot Nick Venema vervolgens wel prachtig raak, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Kruys besloot Brian Koglin in de tweede helft in te brengen voor Dirks die bij beide Tilburgse doelpunten betrokken was.

VVV kwam niet tot scoren toen het even misging tussen centrale verdediger Freek Heerkens en doelman Joshua Smits van Willem II. Heerkens kopte de bal niet goed terug op de uitkomende keeper waardoor Venema de bal kon onderscheppen, deze voor de voeten kwam van Johansson, maar de Zweedse invaller treuzelde vervolgens te lang zodat er een aantal terug sprintende Willem II-spelers de aanval onschadelijk konden maken.

Twintig minuten voor tijd ging Ennio van der Gouw in het eigen vijfmetergebied de fout in. Hij verspeelde de bal aan de druk zettende Jeremy Bokila, maar de VVV-doelman kon zijn schot vervolgens wel keren.

Meteen daarna ging Kruys risico’s nemen door aanvaller Soulyman Allouch in de ploeg te brengen voor verdedigende middenvelder Robert Klaasen. Allouch was een kwartier voor tijd de man die na een lange bal van Van der Gouw - doorgekopt door Braken - Venema bediende. De Utrechter kreeg de bal met een laag schot achter Smits: 2-1. Door de treffer van Venema wist VVV een verlenging uit het vuur te slepen.

In de eerste helft van die verlenging waren er geen echte kansen voor beide ploegen. In het tweede bedrijf van de extra tijd was het Özcan Yasar die VVV opnieuw liet stunten in Tilburg en doorgaat naar de tweede ronde van de play-offs waarin het Almere City treft.