Weert is Aris de baas in Kalverdijkje

FOTO

FOTO ANP

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben zondagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. Weert was in het Kalverdijkje te sterk: 72-80.

Net als Aris sprokkelde Weert tot zondag slechts 4 puntjes bijeen in de competitie. De Limburgers waren dan ook de ideale tegenstander om te kijken waar het opgeleefde team van coach Ferried Naciri nu stond.

Dat viel dus even tegen. Na een aardige start (12-5) waarin met name Samuel Idowu zich liet gelden met 10 punten, ging het opeens een stuk stroever bij Aris. De gasten namen de regie over met onder meer een 0-11 run en stonden bij rust met 9 punten voor: 32-41.

Moeite met Limburgse aanvallen

Ook na rust had Aris moeite om de Limburgse aanval af te stoppen. Vooral Roel Aarts was een plaag voor de thuisploeg, dat al snel tegen een achterstand van 18 punten aankeek: 32-50.

Aan het begin van het laatste kwart was het verschil nog altijd 14 punten (51-65). Onder aanvoering van Andy Mazurczak kwam Aris terug nog wel tot 5 (63-68), maar mooier dan dat werd het niet voor de Leeuwarders. Weert herstelde zich en trakteerde Aris voor de tweede keer dit seizoen op een nederlaag.

Andy Mazurczak werd topscorer bij Aris met 22 punten.