Hoppa till huvudinnehållet

Klar förlust för Råda

Publicerad:

Efter en stark period kom Råda BK ned på jorden i bortamötet med IFK Hjo.

– En klar och rättvis seger för hemmalaget, konstaterar Rådas tränare Roger Florén efter 4-1-förlusten.

Råda har gått starkt en längre tid och plockat poäng i de fem senaste matcherna, varav tre slutat med seger.

Men i lördagens bortamöte med Hjo bröts den positiva trenden.

– Hjo var bra, samtidigt som vi inte alls kom upp i rätt nivå, säger Roger Florén.

Tidigt ledningsmål

Hemmalaget rivstartade med ett tidigt ledningsmål och ökade på till 2-0 efter en halvtimma.

– Vi blev mer eller mindre utspelade och Hjo kunde gjort både 3-0 och 4-0, säger Roger.

Men i slutet av halvleken fick Råda en fribiljett in i matchen när Arvid Lidholm reducerade till 2-1. Gästerna inledde dessutom andra halvlek piggt, dock utan att skapa klara kvitteringslägen.

Istället utmynnade ett omdiskuterat domslut kring ett inkast i att Hjo kunde göra 3-1. Råda chansade med en mer offensiv uppställning, men förmådde inte få kontakt.

Hemmalaget gjorde 4-1 och saken var klar.

ENV nästa

– Vi var inte riktigt där. Vi saknade intensitet i press- och närkampsspelet. Hjo vann rättvist, säger Roger.

Som kan se fram emot ett möte med jumbon ENV i nästa omgång. Där söker Råda revansch för vårens 2-1-förlust.

Råda: Arvid Lidholm.

Artikeltaggar

Fotboll

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.