Hoppa till huvudinnehållet

Råda fick inget med sig

Publicerad:

Råda BK gick bet mot topplaget IFK Skövde.

Noll mål framåt och två insläppta bakåt gjorde att laget fick vända hem utan poäng.

– Jag tycker att Skövde är seriens bästa lag, säger tränaren Roger Florén efter måndagens 0-2-förlust.

IFK Skövde på bortaplan är en av säsongens tuffaste uppgifter i den norra division 4-serien och det fick också Råda erfara på måndagskvällen.

Hemmalaget hittade nätet två gånger - och tog alla tre poängen.

– Det var inte mycket att säga om. Skövde är ett stabilt lag som kommer från division 3, säger Rådas tränare Roger Florén.

Är det seriens bästa lag?

– Ja, jag tycker det. De är väldigt bollskickliga.

IFK Skövde tog ledningen med 1-0 i den 37:e minuten, när hemmalaget nådde högst på en hörna. Målet kom strax efter det att Råda hade haft sin kanske bästa period i matchen.

Utvisad efter spottloska

En kvart in på andra halvlek fördubblades den ledningen efter ett chippavslut över målvakten Rikard Sturesson och inte blev det bättre av att Råda fick Arvid Lidholm utvisad, efter en misstänkt spottloska.

– Fast vi höjde oss kraftigt efter utvisningen och skapade några bra chanser då. Vi saknade några viktiga spelare i dag, men det hade nog inte hjälpt, de var snäppet bättre än oss, säger Roger Florén.

Redan på fredag väntar en riktig nyckelmatch för Råda, då laget gästar Fagersanna. Råda, precis ovanför den negativa kvalplatsen, är i tabellen en poäng före Fagersanna, som innehar just den platsen.

En så kallad sexpoängsmatch, med andra ord.

Artikeltaggar

Division 4 norra damFotbollRåda BK

Så här jobbar NLT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.