Heracles met lege handen tegen Feyenoord

Zaterdag 13 april 2019
Heracles trad zaterdagavond zonder topscorer Dalmau aan tegen Feyenoord. De flink balende Spanjaard nam plaats op de bank omdat hij volgens trainer Wormuth te weinig druk kon zetten. Voor hem in de plaats mocht Dos Santos aantreden. Tot de 32ste minuut wisten de Almeloërs tegendoelpunten te voorkomen. Het was Berghuis die de stand op 1-0 bracht.

Saaie eerste helft
De eerste helft leverde weinig spannende momenten op. Heracles slaagde er een aantal keren in om richting het doel van Feyenoord te komen, maar dat leverde weinig gevaarlijke momenten op. Vooral Kuwas onderschepte de bal maar het vervolg leverde niets op. Al snel verspeelde hij de bal aan zijn tegenstander of het schot vloog naast het doel. Langzaam aan zette Feyenoord wat meer druk waardoor de Rotterdammers meer tot aanvallen kwam. Veel gevaarlijke kansen leverde dat niet op. Telkens stond Blaswich in de weg. In de 25ste minuut schoot Berghuis in de korte hoek, waarbij Blaswich met moeite de bal kon wegwerken. De daarop volgende corner werd vlak voor de doellijn door Blaswich gepakt. Het zou een waarschuwing zijn voor meer. In de 32ste minuut moest de doelman van Heracles dan toch capituleren. Via een pass van Jörgensen kreeg Berghuis de bal, deze kwam vrij voor het doel en kon moeiteloos inschieten. 0-1. Het lukte Heracles niet om met een gelijke stand de kleedkamer op te zoeken.

Goed begin tweede helft
De spelers stonden nog maar net op het veld of Heracles had de stand alweer gelijk getrokken. Breukers zette de bal voor en Drost kon na een pass van Peterson vlak voor het doel inschieten, 1-1. Een tijdje was Feyenoord de weg kwijt. Men wist elkaar niet te vinden en slaagde er niet in dicht bij het doel te komen. Heracles had meer balbezit. In de 56ste minuut werd Dalmau ingebracht voor Peterson. De Zweed was niet blij met zijn wissel en dat was duidelijk te zien. Even later een schot van Jörgensen. Blaswich kon die nog net wegtikken.
Feyenoord werd feller. Breukers liep Jörgensen de twee keer in de weg waarna de Rotterdammer zich niet kon inhouden en naschopte. Na een VAR-moment mocht de speler het veld met rood verlaten. Heracles kreeg even later een grote kans om op voorsprong te komen. Via een bal van Kuwas op de vrijstaande Dalmau kreeg de Spanjaard voor het Rotterdamse doel de grootste kans om een doelpunt te scoren. Vermeer dook er echter voor en slaagde erin om de bal te pakken. Feyenoord werd nog meer gedreven om op voorsprong te komen. Het zorgde voor hachelijke situaties voor het Almelose doel. Zo kon Drost de bal voor de lijn weghalen na een corner van de Rotterdammers. In de 80ste minuut kregen de Almeloërs een strafschop tegen. Een handje van Rossmann op de schouder van zijn tegenstander was de oorzaak. Berghuis had er geen enkel probleem mee waardoor de stand op 2-1 kwam. Even later kon Heracles de stand al weer gelijk trekken maar het prachtige schot van Van der Water werd door de schouder van Dalmau verhinderd in het doel te vliegen.
In de 86ste minuut was er een flinke botsing tussen Vermeer en Dalmau. Beiden konden na verzorging even later verder. Feyenoord bleef aanvallen. Larsson kon vrij van links inschieten maar wederom redde Blaswich. Feyenoord slaagde er niet meer in om te scoren waardoor de eindstand 2-1 bleef.