Feyenoord O19 wint knap van PSV O19

Feyenoord Onder 19 is de kampioenscompetitie op uitstekende wijze begonnen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt reisde zaterdag af naar Eindhoven, waar het met 0-2 won van de leeftijdsgenoten van PSV. Het Onder 19-team van Feyenoord Academy moest het op De Herdgang zonder een aantal spelers doen. Wouter Burger en Orkun Kökcü ontbraken omdat zij deze week met Feyenoord 1 op trainingskamp zijn en Naoufal Bannis was ook niet van de partij. De spits is geblesseerd. Felle start De jonge Feyenoorders begonnen strijdvaardig aan de topper en zochten vooral de aanval via de linkerkant van het veld, waar Cheick Touré gepositioneerd stond. De aanvaller wist een aantal keer een teamgenoot te bereiken, maar het ontbrak de ploeg aan scherpte voor het doel. De thuisploeg probeerde vooral via de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit lukte ook een aantal keer, maar Joey Koorevaar wist zijn team op de been te houden met een meerdere goede reddingen. De ruststand was dan ook 0-0. Tactische wisseling In het begin van de tweede helft kantelde het spelbeeld en was het PSV Onder 19 dat vooral gevaarlijk werd. Kuyt greep in door Splinter de Mooij in de ploeg te brengen voor Lion Kalentjev. Hierna nam Feyenoord Onder 19 de touwtjes weer in handen. De verdiende voorsprong voor Feyenoord Onder 19 kwam na ruim een uur spelen. Na een goede actie van Azarkan bij de achterlijn gaf de aanvaller de bal voor. Zijn voorzet werd door een verdediger van PSV O19 achter doelman Kyan van Dorp gewerkt: 0-1. Invaller belangrijk De ploeg van Feyenoord Academy bleef hierna kansen creëren. Onder anderen Ömer Gündüz, Touré en Rondey Huijgen kwamen in kansrijke positie, maar lieten na de scoren te vergroten. De 0-2 liet echter niet lang op zich wachten. Na een kleine tachtig minuten spelen gaf invaller Nelson Amadin de bal goed voor op Azarkan, die de bal glijdend in het doel schoot en de eindstand op 0-2 bepaalde. Kuyt: ‘Dit is een mooie start’ ‘De eerste helft liep niet helemaal zoals we wilden, maar we zijn doorgegaan,’ zei trainer Kuyt na afloop. ‘Op basis van de tweede helft hebben we zeker verdiend gewonnen. We hadden nog wel twee of drie goals extra kunnen en moeten maken. Dit is een mooie start, maar ook niet meer dan dat. Vooral tegen de kleinere teams moeten wij het laten zien, daar is voor ons de winst te behalen.’ PSV Onder 19 - Feyenoord Onder 19 0-2 Scoreverloop: 66’ 0-1 (eigen doelpunt) 78’ 0-2 Azarkan Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall (74’ Loshi), Lewis, Hendriks, Hartman; El Bouchataoui, Gündüz, Huijgen (75’ Amadin); Touré, Kalentjev (56’ De Mooij), Azarkan.