Aris kansloos tegen Donar in Martiniplaza

Aris in actie, eerder deze maand. FOTO MARTIN MOOIJ

De basketballers van Aris Leeuwarden speelden woensdagavond in Groningen een bijrol in het duel met Donar. De landskampioen won met 91-57.

Het werd nooit een echte wedstrijd in Groningen, daarvoor waren de verschillen te groot. Bovendien miste Aris de scherpte getuige ook het vele balverlies, zodat de ruime achterstand bij rust (47-29) grotendeels was verklaard.

Aris, nog altijd zonder de Amerikaanse spelverdeler Jonathan Williams, had de pech dat de Groningers ook na rust de voet op het gaspedaal hielden. Coach Erik Braal gaf zijn sterke bankspelers veel minuten en zij wilden zich maar al te graag bewijzen.

Nick Masterson werd wederom topscorer bij Aris. De Amerikaan was goed voor 16 punten. Zaterdag speelt Aris voor het eerst in het eigen Kalverdijkje. De tegenstander is dan Apollo uit Amsterdam.