El Girona tanca amb victòria a Las Palmas una temporada de somni

Stuani posa la cirereta a la temporada amb dos gols i arriba a 21

jmexposito43409516 graf917  las palmas de gran canaria  19 05 2018   el centroc180519212554

jmexposito43409516 graf917 las palmas de gran canaria 19 05 2018 el centroc180519212554 / Elvira Urquijo A

3
Es llegeix en minuts
Jordi Danés

El Girona va tancar aquest dissabte a Las Palmas una temporada per emmarcar, la de la seva estrena a Primera Divisió. Ho va fer retrobant-se amb el triomf (1-2) i elevant-se fins als 51 punts, que els deixaran entre la novena i l’11a posició segons el que facin aquest diumenge l’Eibar i la Reial Societat. I amb dos gols més de Stuani (21 en total), el factor diferencial del quadre de Pablo Machín. Del partit a Las Palmas només en quedarà el resultat, perquè de futbol n’hi va haver entre poc i gens.

El Girona es va trobar ràpidament amb el gol, que era probablement el que necessitava per fastiguejar més a un Las Palmas que feia setmanes que desitjava que la lliga s’acabés. La parella que millor rendiment li ha donat a l’equip de Montilivi es va cuinar i es va menjar el 0-1: Portu amb una centrada des de la dreta i Stuani fent el que millor sap fer, que és ser letal dins de l’àrea. Res va poder fer Chichizola per evitar que el cop de cap de l’uruguaià s’allotgés a les xarxes.

Empat de penal

El Las Palmas va agafar aire poc després després d’un córner que va acabar en penal. Jaime Latre va veurel’agafada de Pere Pons sobre Calleri i l’argentí no va perdonar des dels onze metres. Va ser un tornar a començar al minut 13, però ara amb 1-1. Va ser una primera part de perfil baix, on el Girona es va mostrar una mica superior fent el mínim, però els de Machín tampoc van acabar d’ofegar un rival que feia temps que havia llançat la tovallola.

Notícies relacionades

La voracitat de Stuani va tornar a posar per davant els blanc-i-vermells just abans del descans. L’uruguaià va firmar el seu gol 21 a la Lliga en una acció de qualitat a l’àrea on també va ajudar la passivitat de Ximo, a qui Jémez no li va perdonar els seus errors i el va deixar al vestidor al descans.

La segona part va ser soporífera. Ni tan sols hi va haver ocasions de gol. Els dos equips van fallar múltiples passades i amb prou feines van trepitjar les àrees de Chichizola i Bounou, que van tenir uns segons 45 minuts relativament plàcids. Això sí, el Girona va caminar concentrat en defensa, cosa que li va servir per conservar l’1-2 del descans i emportar-se els tres punts gràcies al doblet de l’uruguaià, que va tancar el curs igual que el va començar, amb aquells dos gols contra l’Atlètic de Madrid de l’històric debut.

Las Palmas, 1 - Girona, 2

<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Las Palmas: </strong>Chichizola (5); Aguirregaray (5) (Erik 62’) (5), Gálvez (6), Ximo Navarro (4) (David García 46) (5), Dani Castellano (5); Momo (5) (Nacho Gil 65’) (5), Vicente Gómez (5), Etebo (5), Halilovic (6); Calleri (5) i Benito (5).</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Girona: </strong>Bounou (6); Ramalho (6), Bernardo (6), Juanpe (6); Maffeo (6) (Timor 58’) (5), Pere Pons (6), Granell (5), Aday (5); Portu (6), Choco Lozano (6) (Borja García 79’) (5); i Stuani (7) (Olunga 84’) (-).</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Goles: </strong>0-1 (4’) Stuani. 1-1 (13’) Calleri, de penal. 1-2 (41) Stuani.</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Àrbitre</strong> Jaime Latre, del comitè aragonès (7). Grogues: al local Etebo (59’), i als visitants Pere Pons (12’) i Aday (21').</span><br style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"/><span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: PTSerif-Regular; font-size: 16px;"><strong>Camp: </strong>Estadi de Gran Canària (6.362 espectadors).</span>