Avond zonder winnaar voor Zeemacht en White Stones

Zeemacht-speler Ingmar Waard gaat onderuit in een duel met de White Stones-doelman die de strijd om de bal wint.© Foto Peter van Aalst

Hans Steen
Den Helder

Waar de zaalvoetballers van Zeemacht en White Stones vrijdagavond in sporthal De Brug een verbeten strijd uitvochten om de eerste periodetitel, daar gaat na de 2-2 uiteindelijk Texel’94 of Leekster Eagles met de eerste prijs van deze jaargang heen.

Het duel tussen beide hoogvliegers in de eerste divisie verwerd andermaal tot een tactisch steekspel. Beide kampen zochten naar spaarzame openingen. Die kwamen er in het eerste bedrijf vooral voor Zeemacht, dat Jordy Bos terug in de gelederen verwelkomde. Via David Albert (kans uit corner, geen controle) en Dario Wassenburg (voorlangs na tegenstoot) tekende de Helderse formatie voor een eerste waarschuwing aan het adres van de Egmonders. Die zich naast twee gele kaarten voor stevige overtredingen lieten gelden middels een overname, die door Zeemacht-goalie Willem de Vreugd met de voet werd gekeerd.

Doelpunten kwamen er in het tweede deel van de eerste helft. Albert was allereerst na een verre pass de WS-doelman te snel af: 1-0. Om kort voor de pauze vanaf eigen helft naar de 2-0 te soleren.

Na de draai moest White Stones de aanvallende dadendrang opschroeven en dat deed het. Met permissie van Zeemacht hadden de Egmonders veel balbezit. Tom Hofkamp scoorde in minuut 24 de aansluitingstreffer. In het vervolg raakte Jeffrey Klijbroek namens de gasten de lat en hield De Vreugd zijn doel schoon met prima reflexen. Aan de andere zijde was Zeemacht via Ingmar Waard en Melvin Damsma dichtbij 3-1.

Die bleef uit, waarna een zinderende eindfase volgde. Met een schot op de kruising van Luc Schuffelen namens White Stones, dat een meevoetballende keeper inzette. Nadat Waard miste voor leeg doel en naliet om de Helderse gastheer drie punten te bezorgen, punterde Klijbroek de thuisploeg in mineur: 2-2.