77' Geel

Joël Veltman

87' Geel

Justin Kluivert
Start wedstrijd 16:45 Plaats Eindhoven Stadion Philips Stadion Toeschouwers 35 000 Scheidsrechter Kevin Blom

Beangstigende beelden: rookbommen overspoelen stadion tijdens Nederlandse topper

In de Nederlandse competitie is de topper tussen PSV en Ajax ontsierd door enkele rookbommen, in het begin van de tweede helft ontstoken door enkele supporters van de thuisploeg. De rookwolk overspoelde een groot deel van het stadion, de match werd even stilgelegd. Ajax verloor uiteindelijk met 1-0, waardoor Feyenoord de winnaar van het weekend wordt.

Voor en na het onwelkome intermezzo werd er ook gevoetbald. Ajax moest winnen, bij een nederlaag zou leider Feyenoord al op vier punten komen. Maar Jurgen Locadia liet na 25 minuten Onana kansloos bij een vrije trap en zette PSV op rozen. Ajax kon geen vuist maken en verloor niet alleen de match, maar waarschijnlijk ook de titel.

In het klassement leidt Feyenoord nog steeds met 79 punten uit 32 wedstrijden. Ajax volgt met 75 stuks en PSV heeft er na de winst van deze middag 72. Volgende speeldag kan Feyenoord op bezoek bij stadsgenoot Excelsior de titel pakken: winst volstaat voor een eerste landskroon sinds 1999.