Bundesliga / Speeldag 17

SC Freiburg - Bayern München

1 - 2
Janik Haberer4'
35'Robert Lewandowski90'+1'Robert Lewandowski

4' Doelpunt

1-0 Janik Haberer
Assist: Vincenzo Grifo

70' Wissel

in: Nils Petersen
out: Florian Niederlechner

74' Geel

Janik Haberer

80' Wissel

in: Onur Bulut
out: Janik Haberer

83' Wissel

in: Lukas Kübler
out: Pascal Stenzel

84' Geel

Alexander Schwolow

31' Geel

Xabi Alonso

35' Doelpunt

1-1 Robert Lewandowski
Assist: Douglas Costa

48' Geel

Douglas Costa

55' Wissel

in: Joshua Kimmich
out: Arturo Vidal

71' Wissel

in: Franck Ribéry
out: Douglas Costa

71' Wissel

in: Juan Bernat
out: David Alaba

90'+1' Doelpunt

1-2 Robert Lewandowski
Assist: Franck Ribéry
Start wedstrijd 20:30 Plaats Freiburg Stadion Schwarzwald-Stadion Toeschouwers 24 000 Scheidsrechter Manuel Gräfe

Lewandowski sleurt Bayern pas in blessuretijd voorbij Freiburg

Bayern München heeft op speeldag 17 van de Duitse Bundesliga met 1-2 gewonnen bij Freiburg, al heeft dat bloed, zweet en tranen gekost. Robert Lewandowski zorgde er met een doelpunt in blessuretijd voor dat der Rekordmeister alsnog met de drie punten naar München kon.

Freiburg was verrassend al vroeg op voorsprong gekomen na een carambole-aanval, die in de loop van Janik Haberer belandde. Die maakte het wel erg keurig overhoeks af. Robert Lewandowski stelde even voor rust echter orde op zaken door een hoekschop via doelman Alexander Schwolow in doel te deviëren.

De match leek te zullen uitmonden op een gelijkspel, maar de onvermijdelijke Lewandowski sloeg nog eens toe in blessuretijd. De Pool controleerde een hoge voorzet knap en pakte uit met een subtiel puntertje, dat tergend traag via de paal over de lijn rolde: 1-2.

Bayern München vergroot zo zijn voorsprong op eerste achtervolger RB Leipzig tot zes punten. De nummer twee moet dit weekend wel nog in actie komen.